Psihoterapia

Psihoterapia este atât o metodă de tratament psihologic, cât și un mijloc de acces la o mai bună cunoastere de sine și o percepție mai fină a realului. Ea se poate adresa indivizilor, cuplurilor sau familiilor. Este un proces benefic recomandat pentru toate vârstele (copil, adolescent și adult).

Psihoterapia se adresează cel mai adesea unor probleme semnificative din sfera sănătații psihice și psihosomatice, precum:

  • Tulburări de depresieiconservicii_PSIHOTERAPIE
  • Tulburări de anxietate (atacuri de panică, fobii, anxietate socială, de separare, de performanță, etc.)
  • Trauma, pierderea, doliul
  • Blocajul emoțional și în dezvoltare
  • Dependențe de substanțe (alcool, droguri, medicamente, tutun, alte substanțe specifice)
  • Dependențe emoționale
  • Tulburări de instinct alimentar, de comportament și de personalitate
  • Activități curative și de remediere

Psihoterapia este un demers explorator și de conștientizare, cu durată mai scurtă și centrată pe simptom (abordări cognitiv-comportamentale), sau mai lungă și centrata pe cauză (abordări umanist-experienție). Scopul acestui tratament este restaurarea libertății de schimbare prin cunoașterea de sine, într-un cadru sigur, confidențial și suportiv.

 

O ședință de psihoterapie durează aproximativ 60 de minute. Şedinţele sunt programate săptămânal, de regulă în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră — însă variante alternative pot fi stabilite împreună, în funcţie de caz.

Preţul unei şedinţe individuale este de 100 RON.

Preţul unei şedinţe de terapie de cuplu este de 120 RON.

Prețul umei ședințe de terapie de familie este de 150 RON.

 

Orientări psihoterapeutice

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) nu necesită ore în șir de discuții despre istoria pacientului, sau despre copilăria lui. TCC se concentrează asupra rezolvării eficiente a unor probleme precise.  O ședință durează între 45 și 60 de minute. Numărul de ședințe necesar se stabilește în funcție de caz - de exemplu, între 6 și 12 ședințe pentru anxietate sau depresie unipolară (fragment preluat de pe pagina Institutului Beck, unul dintre fondatorii TCC).

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) s-a dovedit a fi foarte eficientă pentru a trata o gamă largă de tulburări, printre care: tulburări anxioase, depresie, tulburări de comportament alimentar, tulburări de somn, disfuncţii sexuale, dependenţă de substanţe, tulburări de personalitate. Studiile ştiinţifice arată că TCC este la fel de eficientă ca şi medicaţia psihiatrică prescrisă pentru depresie şi anxietate.

”Psihoterapiile cognitive și comportamentale sunt prototipul demersului științific în psihoterapie, beneficiind de teorii fundamentate științific și strategii terapeutice pentru promovarea sănătății și pentru tratamentul patologiei validate prin studii clinice controlate. Din acest motiv,sunt psihoterapiile cel mai bine reprezentate la nivelul comunității științifice, cele mai răspândite în practică și preferate de casele de asigurări de sănătate.” - Prof. Univ. Dr. Daniel David

Specialiștii noștri în psihoterapie cognitiv-comportamentală sunt:

Shares